måndag 18. juni 2007

Væran Rundt


Storfamilien deltok på Væran Rundt. Dette skriver Bodø Seilforening (Bilde er av S/S Springer som seiler i 0 vind);


Avstanden fram til Lady Theres var på over en halv time etter halvseilt løp i Værran Rundt. Anemone og Lærke gikk derfor hardt ut i starten fra Helligvær og fikk henholdsvis protest mot seg og tjyvstart. Ved å ta straff og starte på nytt var de i gang med det som så ut til å bli en håpløs oppgave. Anemone slo til slutt Lady Theres med ca 10 minutter. Seks minutter bak Lady Theres kom Lærke, som forøvrig stilte med spinnaker for første gang i regattasammenheng.
I klassen regatta med barn var Sofie helt utilnærmelig både lørdag og søndag. På andreplass kom Tora som seilte seg opp fra en tredjeplass ved halvseilt løp. Tre båter måtte bryte på grunn av sjøsyke og diverse andre problemer. Målgangen i denne klassen var mannskapene tatt i betraktning, veldig spektakulær. Springer, Tora og Ariel kom fossende gjennom Nyholmsundet med spinnaker. Springer foran og Ashiki og Tora i en tett duell like bak. Over målstreken var situasjonen den at Springer var et lite sekund foran Ariel og Tora som kom helt likt. Rett bak kom Sofie som kunne slippe jubelen løs.
Det sosiale opplegget på Helligvær var som vanlig veldig bra. Redningslaget stilte opp og serverte en nydelig fiskesuppe med kaffe og kaker etterpå.

Ingen kommentarer: