onsdag 3. oktober 2007

Fra seilevennene



PULVERHEKSA
Skipper på Springer blogget mandag om at det omtrent skulle være kul umulig for en Hanse eller CB å slå en Bavaria 33. Dette er selvsagt grunnløse hentydninger, noe som ettertrykkelig ble demonstrert på tirsdagens regatta. Rekkefølgen der ble:1. Ariel (CB 365)2. Ashiki (CB 365)3. Heureka (Hanse 341)4. Spleis (Bavaria 33)Artikkelen følges sogar opp med en meningsmåling om temaet, som er så useriøs at den like gjerne kunne vært publisert på Pulverheksas blogg....Pulverheksa måtte desverre melde avbud denne gangen, grunnet forbigående sviktende helse hos skipperen.Skipperen på Ariel er naturlig nok rimelig fornøyd, noe som fremgår av hans blogg. All ære til ham for utmerket seiling. Og mange gratulasjoner med første seier i tirsdagsserien! Det blir nok flere. Ashiki leverte årsbeste og var fornøyd med det.Vi sier som Ariel: CB365 ruler!


SPRINGER

Ariel tok i går sin første seier i tirsdagsserien. Etter å ha seilt bra mange ganger var det høyst fortjent at det denne gangen holdt helt inn. Det at Ashiki fikk en andreplass er minst like hyggelig. Heureka som fikk en meget anstendig plassering forholdene tatt i betraktning, må også være godt fornøyd. På totallista ligger de faktisk foran Springer ettersom de har en seier mer.Det har vært hevdet at min analyse av vinnermulighetene til CB'ene og Hansen var svak.Basert på tidligere resultater - det faktum at Lærke ikke stillte på startlinja - at regattaen var seilt etter gundermetoden der resultatlista ligner en sortering på synkende lystall/vannlinjelengde - blir analysen ikke så ille. Når den i tillegg gav det ønskede resultat bortsett fra Heureka var en plass for høyt opp, må en kunne si at analysen var genial.






HEUREKA

Tirsdag 2 oktober , må oppleves som julaften og mere til for Ariel og skipper Roy Rise. Etter en fabelaktig innsats over lang tid, har Rise innsett at eneste måte å tukte Bavaria og Hanse båter er å leie inn Bodø Seilforrenings mest erfarene seiler, Asbjørn Øverås. Vi i den masseproduserte verden er fra oss av beundring over Rise's taktiske valg, nå må Rise forstå at det eneste lykke for fremtiden er å få Øverås til å avbestille sin Hanse kopi av en seilbåt som skal leveres til våren. Ellers registrere vi en stor grad av manglende faglig kompetanse fra lederen i BSF, som ikke skjønner at det er mulig å seile fra Bavaria båtene i god vind.... For egen del må jeg si at seiling med spinnaker i vind på ca + 15 knop er kanon bra opplevelse. Anbefales på det sterkeste. Vi gratulerer Rise med seieren idag, som nok tross alt må tilskrives høy kompetanse av alle ombord. PS : Rise vant uten kvinner ombord......

Takk for meg!

Ingen kommentarer: