tysdag 25. september 2007

Tirsdagseilas 25 sept

Anne og Lorents ordnet storseil mens Tove og Markus håndterte fokka under dagens regatta. Etter noen kaotisk minutter før start hvor det meste gikk galt fikk vi plassert oss på linja men desverre så var rekkestøttene på feil side av linja. Vi fikk ikke med oss at vi tjuvstartet. I såfall hadde vi falt av en meter og fått en godkjent start men men. Vi ble nr 3 hvis vi hadde fått ett tellende resultat. Vi seilte bedre og bedre. "Higher and faster" er vårt motto!!!! Vi knuste de andre CB ene med 8 minutter.... Desverre røyk babord fokke vinsj noe som ødela noen av slagene våre. Utrolig morsom seilas.

Dette skriver Springer;


"Vi fikk en kanonstart etter å ha slørt rett bak Ariel på startlinja. Ariel lå langt ut på linja og vi la oss klokelig en halvmeter lenger inn. Til Pulverheksas store jubel ble Ariel idømt en marginal tjyvstart"


Dette skriver Pulverheksa;


Vindstilla på skippermøtet, men så fylte vinden inn fra vest. Og under regattaen blåste det mellom 9 og 15 sek/m sann vind. De friske forholdene gjorde at vi valgte en gammel utblåst fokk (som vi ikke er redde for). For å ikke blåse ut fasongen på de to andre kevlarseilene vi har. To rev i storseilet, og gammel fokk, ingen spinnaker, ble dagens seilkonfigurasjon. Ingen brukte forresten spinnaker. Valg av forseil resulterte i mer krenging og mindre fart. Hadde ikke sjans å holde spesielt Springer og Ariel på Høyden.
Ariel seilte kanonbra med god høyde.
Bare så synd de ikke har magamål i starten, sånn at de vender tilbake etter en soleklar tjuvstart. Ble attpåtil markert for tjuvstart med horn, og "finskeflagg", men tror du skipperen på Ariel innrømmer noe skyld? Neida.... Håper vel i det lengste at det ikke var noen som så ham... Det endte selvfølgelig med en soleklar DSQ og løpet ødelagt

Ingen kommentarer: