måndag 30. juli 2007

Siste helg i juli

Mannskapet ble invitert med på en ettermiddagsseiling fredags kveld. Vi kastet fortøyningene kl 1900 for en liten kveldstur. Fin og varm fønvind fra nordøst. Vi gikk opp Hjertøysundet for så å svinge sørover. Planen var å sette spinnaker på yttersiden av Hjertøy. Men gikk det som planlagt.....

Å neida. Spinnakeren tok en tur innom ett par salingshorn og vips var det ett stort hull i den. Som skipper tar jeg skylden, men det var ei tøtte som satt og deppa litt :-(

Men det varte ikke lenge :-)

På vei inn møtte vi Heureka som var på vei ut for en romantisk solnedgangseilas. Vi snudde seilte rundt de noen ganger og der mot vest begynte himmelen å brenne. En sjelden vakker solnedgang fikk vi oppleve der ute.

På vei inn til havn igjen så det slik ut over Nyholmsundet.

Da var det gjort. Tanken ble sådd. Trenger vi egentlig å gå inn til havn? Skjer det noe i helga? Sivert Høyem spiller på Meløy. Yes !!!!! Foruten undertegnede ble Espen og Anne med på tur. Shell mat ble bunkret og kursen satt for Krokholmen. Tørnet inn, sov noen timer, Espen badet i havet og så satte vi kursen mot Meløy. Der var det vått. Alle himmelens sluser åpnet seg og ønsket oss velkommen. Vi møtte Albertine som snudde og ble med oss på konsert. De var også søkk våte.

Vi var så bløte at Anne måtte henge til tørk i flere timer.

Så kom gutta. Sivert Høyem ledet bandet sitt stramt og entusiastisk gjennom sangene. Med ett fantastisk lydbilde spilte de skjorta og ørene av Espen. En sterk og rørende konsert.

Vi tok tidlig kveld fornøyde og tørste. Vi jobbet noen timer med pepper og honning vodkaen til Jan Terje før vi sovnet inn.

Vi våknet på lørdag til ett fantastisk vær. Sol og sommer. Kursen ble satt mot Sørfugløy hvor vi gikk i land og koste oss noen timer.

Bilder ble tatt både over og under vann




På vei hjem nøt vi de siste solstråler før vi rundet Måneset og fikk en frisk seilas inn til Bodø på ett par tre fire fem slag.


Espen roret hele veien inn. Den karen kan brukes til alt. Selv styringpå kryss med 15 kts vind fikset han med ett smil rundt munnen.

Anne fikk kjørt seg litt på slutten men hun så ut til å trives med det.
En fantastisk impulsiv helg tok så alt fortidlig slutt og flere skulle ha vært med fordi dette var en konge helg!!!!







Ingen kommentarer: