måndag 7. mai 2007

Tirsdagseilas


Fra nettsiden til Bodø Seilforening http://www.bodoseilforening.no/ kan en lese følgende; "Startlinja var lagt på indre havn og vår trofaste starter, Gunnar Koch, satte de minste båtene av gårde klokken 16, mens de største måtte vente 10 minutter på deres start. Første rundingspunkt var Hausen, et undervannsskjær med jernstang, som passeres på tur ut mot Bliksvær. Det betydde kryss fra indre hav og ut dit. Deretter var det spinnaker for de som hadde det, via Vetmålskjær til babord runding grønnstaken på Langstranda. Siste rundingspunkt var Lille Svartoksen babord og så rett i mål i moloåpninga. Spleis seilte meget bra og dro i land sin første seier i tirsdagsserien. Bare et minutt bak på beregnet tid kom Anemone. Disse to var i en særklasse ettersom det var hele sju minutter ned Ashiki på tredjeplass. Ashiki ble med det raskeste båt i ”CB-klassen”, neste tre minutter foran Roy Rise med Heksejakta eller hva den nå heter"


Mannskap var Espen (ny), Espen, Lorents, Jan-Terje, Marcus(ny), Elin(ny) og meg. Vi seilte med tur seil dvs redusert storseil og 90% fokk. Dette var vår første seilas med ny båt under normale forhold. Vi fikk en grei start og holdt både Pulverheksa og Ashiki bak oss til runding ved Hausen. Etter runding hadde vi premiere på spinnakersetting noe som tok sin tid men vakker var den når den stod... Manglende hanefot og barberhal vanskeliggjorde spinnakerkjøringen så i tok den ned halveis mot grønnstaken. Vinden døde litt hen så vi sleit litt med fart og høyde på turen opp mot lille svartoksen. Var for sene med å slå oss bort fra Pulverheksa når hun bestemte seg for å lage h...... med oss. Holdt på å få en Banner i spinnakerskjøtet på vei mot mål. Mannskapet trivdes med ny båt men savnet etter Taski preger de fortsatt.

3 kommentarer:

Rolf sa...

Grattis me blågg,Roy !(kan umuli tenke mæ at du har klart d helt på egen hånd....?!)

Vedr "barnets" navn, så er det i ferd med å bre seg en aldri så liten villredelse her borti rønvika, er det slik å forstå at forhenværende Heksejakta (nu Hekseyacht)i skrivende stund skal tituleres som Ariel ?

Og i så tilfelle, for hvor lenge ?


That`s about it`

Rolf ;-)

Bjørn sa...

Grattis med ny blogg.Dette blir bra
Det er godt å ha et mindre formellt nettsted, så en kan slenge litt med leppa.
Linker opp til deg.
Vi tastes
Bjørn J
(s/y Campingvogna)

Ariel sa...

Hekseyact er skipets navn. Det skal det hete frem til Heksepulver er slått. Dette skjedde i første tirsdagsseilas. Dog fikk heksa alvorlige problemer med seilføringen under seilasen så helt fair var det ikke. satser på cb klasse seier i Corponor så nå vil det bli en glidende overgang til navnet Ariel....