tysdag 17. juli 2007

Midnightsun One Star 2007

Vi vant MOS 2007!

Remi Rasmussen er ett oppkom av ideer. Denne sommeren har han fått ideen om å arrangere Midnightsun One Star. En singlehanded med løype rundt en nærmere definert stake på sørsiden av Salta og retur til Bodø. Følgende ble lagt ut noen få dager før start;

Invitasjon til Midnightsun One Star lørdag 14.juli
Sommeren er kommet men ikke alle har latt regattaseilinga vike for campingferie ved Bottenviken. Dette gjelder blant annet to kreative herrer som har sent inn følgende invitasjon.

Ser du midnattsola på denne regattaen når du ikke makstiden.

Du inviteres herved til å være med på Midnightsun One Star (MOS). MOS er en lavbudsjett shorthanded regatta som varer i rundt 6 timer og seiles med en person ombord. Det vil bli gjennomført to seilaser iløpet av sommer/høst 2007. Det seiles etter Gundermetoden, dvs første båt i mål vinner. Båten med lavest LYS tall starter lørdag 14 juli kl 1200. Starttidspunktet beregnes ut fra båtens LYS tall med spinnaker. Regattaen skal være ultra enkelt å administrere. Skippermøte, starttidspunkt og opplysninger vedrørende målgang sendes på SMS. Det seiles etter de samme regattabestemmelsene som på tirsdager. Start og målgang som på tirsdager, bøyer og overettmerke ved Breivika brygge. Løypen vil være vest av store svartoksen BB - rundt stake ved Straumøya SB - vest av begge Erlingsholmene SB og i mål. Eksakte koordinater vil bli sendt på SMS. Påmelding på SMS til Roy Rise 90687310 eller Remi Rasmussen 98210657 innen lørdag 14 juli kl 1100. Oppgi navn, navn på båt, LYS tall. Lag gjerne ett visittkort på deg selv og båten som sendes til arrangørene. Båtens starttidspunkt vil bli sendt på SMS. Ved målgang send faktisk seiltid på SMS. Arrangementet avsluttes med feiring av vinneren på Bryggerikaia umiddelbart etter målgang. For å synliggjøre seilsporten anbefales det en liten tur innom indre havn før seilene tas ned. Spre dette budskapet til andre seilere som kan tenkes å være med. Pr dato er vi 4 båter.

Regattahilsen fra RR og RR

Ariel og undertegnede fikk opp seilene og passerte startlinjen noen minutter for sent. Men hva gjorde vel det. Vi tok inn på de andre hele veien og passerte Heureka, som drev med seilskifte, midt i Salta. Springer tok vi rett etter runding. Etter passering Breigrunnen var det kaffe og solskinnsbolle. Koselig inntil Springer fikk opp spinnakeren da måtte kaffen helles ut. Men vi kom oss i mål som første båt, ingen foran og ingen ved siden og faktisk ingen i nærheten.... Øvrige resultater; Heureka nr 3 og Springer nest sist.

Til Springers kommentarer http://sy-springer.blogspot.com/2007/07/midnightsun-one-star.html må det bemerkes at det aldri innkom en SMS med hans LYS måletall eller annen informasjon vedrørende hans deltagelse i MOS. En kan således heller ikke forvente at regattaledelsen og dens administrasjon skal kunne gjette seg til hvilke båter som starter. Når det er sakt vil det selvfølgelig bli gjort endringer i seilingsbestemmelsene vedrørende påfølgende bankett. Endringene vil helt klart være tett opp til det som høvedsmannen på Springer foreslår. Loddet er kastet MOS har kommet for å bli. Dette var gøy!


Ariel i hekken på Springer rett etter runding (Bilde tatt av Remi/Heureka på motsatte halser)

Ingen kommentarer: