torsdag 30. august 2007

Tirsdagsserien

Da kan vi slå fast at Pulverheksa er sjanseløs på sammenlagtseieren i CB klassen og Ariel crewet sikter seg inn for å ta Ashiki på mållinjen. Ryktene sier at Pulverheksa prioriterer tirsdagsserien fremfor fullverdige regattaer så som Hekkingen - Andenes.

tysdag 28. august 2007

Vinner av CB klassen - igjen

Tiltross for timing feil på start, tråling med spinnaker etc etc så har vi høyere båtfart enn Pulverheksa selv på lens med mindre spinnaker. Tror dette skyldes at vi har ett lite stikk i skjøte på kryss samt flyttet vekten ganske langt frem i båten. For ikke snakke om ett strålende mannskap som blir bare bedre og bedre. Alle våre feil ble tatt inn igjen når båten kom i trim. Vi må trene på båthåndtering med spinnaker, der tapte vi kanskje 500 meter på de beste. Snart er det klubbmesterskap og da skal vi være fintunet.

fredag 24. august 2007

En herlig andreplass

Nok en seier i CB klassen. Yippi. Første båt over målstreken 3 min foran TAZ som seiler meget godt. Forspranget til TAZ er kuttet ned fra 6 min på første høstseilas til 3 min på tirsdagens seilas på omregnet tid. De andre CB`ene nærmer seg bakfra. Pulverheksa var 11 minutter bak, men er nå kun 8 minutter bak. Fortsetter dette vil han kunne ta oss igjen ut på våren he he. (Hovmod står for fall) Men hvorfor ikke feire de små (store) seirene som presteres? Vi gjør i allefall det. Espen, Iversen, Tove, Anne, Marcus og undertegnede sikret den gode plasseringen. Ekstra godt gjorde det å slå Heureka som hadde toppet mannskap ombord. Mannskapet hadde alt på plass og vi kom oss til start tidsnok. Rotet litt på startlinja med Albertine som var uten styrefart. Men kom oss løs og det var det :-). Spinnaker kom greit opp og ned men vi skulle ha satt den etter Breigrunna. Da hadde vi vært nærmere TAZ. Utrygghet på ferdigheter vedrørende spinnaker holder oss igjen. Vi må trene litt mer på det.

onsdag 15. august 2007

Tirsdagsseilas

Da har serien startet opp med 12 båter på startstreken i dag. Variabel vind fra 0 til 2 kts gjorde dette om til en tombola seilas. Ashiki stilte med Windseeker og Pulverheksa med ny fokke fra Elvstrøm men hjalp det? Neida................... vi vant CB klassen med god margin. Ble første båt over mål med TAZ noen få minutter bak. På omregnet tid ble det 2 plass. 3 CB i tet kun skillt av en First 8.

Krokholmen

Barna og familien til Urgård ble med på seilas til fantastiske Krokholmen ved Arnøy. Bilder og mer tekst kommer.....

torsdag 2. august 2007

Siste seiltur i Juli

Juli har vært den varmeste og tørreste måneden i Nordnorge siden de begynte å skrive det ned rett etter steinalderen. Så med statstikk som grunnlag la vi ut på den siste turen i juli med håp om godt vær. Vinden var ok mellom 9 - 15 kts. Satte to rev og rullet ut kun 70% av fokka når vinden var 15 kts. Overraskende var det å logge 7,60 kts med 50 grader true wind. Det betyr nok at vi må bli flinke til å ta kjappe rev til høsten. Turen gikk utover mot landegode. På vei tilbake mot Nyholmsundet kom tåka så vi snudde og rundet Hjartøya på vestsiden. Dette medførte en sein kveld. Med tåka kom høstværet. Sørvest frsik bris regn/yr og 10 grader. Får håpe at høsten er snill med oss. Om kun få dager starter vi regattasesongen med håp om å plassere oss hederlig på tabellen. Og måtte det aldri mer skje at Ashiki slår oss fysisk med en halv båtlengde.