fredag 25. mai 2007

Karlsøyregatta 2007





Ashiki tok løs 16 og seilte sammen med Asbjørn oppover til Tromsø. De fikk Liv ombord på Finnsnes og ankom Tromsø fredags kveld. Harald og jeg mønstret på lørdag. Det var varierende vindforhold hele veien og mye strøm i fjorden. Vi seilte oss ut og inn av vindstilla. Når vi kom ut Ulsfjorden og fikk opp den svære spinnakeren til Svein så seilte vi oss helt opp i teten. Vinden tok slutt og vi driftet noen timer før seilasen ble avbrutt og passeringspunktet tidligere i løpte ble lagt som grunnlag for resultatsberegning. Tromsø hadde ting på stell og inviterte til premieutdeling og middag på samfunnshuset. Kartbrikkene ble innlevert og slepesporet fra båtene ble presentert ved hjelp av Compare Files. På den måten fikk de sammelignet hver enkelt båt med hvilken som helst annen båt i regattaen. Starten dagen etter gikk i frisk vind 6 m/s og etter Gundermetoden. Vi holdt posisjonen våres en stund men ble etterhvert seilt opp. Med sørvest og kryss var det umulig å komme i mål så målpassering ble satt til ett punkt nord av Grøttøysundet. Bespisning og premieutdeling på brygga i Tromsø. Svein snudde og satte kursen mot sør senere på kvelden. Han ankom Bodø tirsdag kl 1400 og stillte til start på regatta igjen kl 1800. Dette etter 8 dager på sjøen hvor de3 siste med minimalt med søvn. Vi tok han men det var bare så vidt. Jeg lurer på hva som skjer når Svein stiller uthvilt og ikke finnerpå noen lure veivalg og Pulverheksa har fått reparert skaden sin. Da skal vi få merke vår mangel på rutine - KANSKJE

Fasebåk


Har forstått det dithen at enhver wannabe med respekt for seg selv er på fasebåk. Nå også undertegnede. Har startet 2 forum ett CB 365 og ett Artic sailing. Så får vi se om dette var noe å bruke tiden på. I utgangspunktet virker det litt sosialpornografisk.....

Tirsdag 22 mai


Vi ble nummer 3 i dag slått av Annemone med 30 cm og Norte med god margin. Starten var etter gundermetoden og vi startet nest sist med Ashiki tett i hel. De tok noe innpå opp mot lille svartoksen men ved runding tok de en helt annen løype sørover mot grønnstaken i salten fjorden og tapte mye der. Vinden var 12 - 15 kts fra øst som plutselig slo om til sørvest 35 kts. Dette medførte at vi tapte flere hundre meter da vi broachet og ikke kom i gang igjen. Ved å slippe ut storseil og da så mye at det rykket i lommeboka samt fokka helt ut fikk vi svingt båten over på lens. Vi gikk opp til lille svartoksen og deretter i mål. Ombord var vi 6 stykker med Harald på storseilet, han gjorde en kjempejobb og har flere vannblemmer i hendene. På fokka hadde vi Markcus som også begynner å få tak på det. Rune Larsen var første reis ombord og coachet Marcus på fokka. Ellers hadde vi med en kvinne fra tyskland og en gutt fra belgia uten seilerfaring og de ble satt av kalde og redde......
Gleden over å vinne CB klassen reflekteres i bilde av norgesflagget. Dette vil bli heist ved hver klasseseier. Det ryktes at Pulverheksa snart er klar så det kan ta litt tid før flagget kommer opp igjen...

S/S Springer - igjen



Plutselig dukket S/S Springer opp på styrbord baug og kun takke være en lynrask manøver fra Johan sin side unngikk vi å kjøre over det innhentede skip. En visit på S/S Springer blogg avslører at Høvedsmannen på den båten utrolig nok klarte å ta ett bilde av situasjonen som var over iløpte av noen sekunder. Disse bildene er tatt med få sekunders mellomrom og leseren får her et godt inntrykk av den enorme fartsforskjellen det er på eldre og nyere båter. Your call....

Påstander fra S/S Springer


Det vitner og høvedsmann på S/S (skole skip) Springer ikke har fått med seg er at vi på dette tidspunkt har revet spinnakeren. Hensikten var å nyte ett bedre jordbær måltid. Dette fungerte meget bra inntil Annemone (LYS 1.03) seilte fra oss. Noen skylder på vanskelige vindforhold andre bare aksepterer resultatet og lærer seg å seile bedre.

Men hyggelig er det at lederen i seilforeningen velger å søke etter forklaringen på det begredelige resultatet ved å studere de beste båtene.

Johan Andersen


Takk Johan!

Uten din hjelp hadde det ikke blitt noen seilas. Du stod på fra morgen til kveld, i 2 døgn, for å klargjøre skipet til Corponor Offshore Race. Som gjest ble du traktert på værste tenkelige måte med ett totalt fraværende vertskap. Ingen støtte og hjelp fra skipets eier, selv enkle avtaler ble ikke overholdt. Alt dette tok du med ett smil og ett skuldertrekk. Da startskuddet gikk hadde undertegnede ikke klart å fremskaffe hverken oppdatert vær eller løypebeskrivelse. Og med kun storseil ble det en spesiell start. Etter 3 timer tok vi endelig igjen Annemone. Men du gav deg aldri. Vi jobbet oss sakte fremover og endte til slutt opp på 6 plass overall. Seilasen fra Fleinvær og inn var vært hele turen alene. Takk for at jeg fikk seile sammen med deg. Du inviteres herved til Hekkingen - Andenes 7 - 9 september. Det gjøres bemerkes at undertegnede ikke skal ha noe som helst med arrangementet å gjøre. Jeg lærte utrolig mye av deg Johan og det skal jeg ta med meg i den videre seilas med skipet.

måndag 14. mai 2007

CB365

Båten er ett smykke av en båt. Designet av Carl Beyer og bygget av Nicanders Båtvãrv (Lysekil). Seilene er levert av den meriterte seiler og seilmaker Bobo ved Different Design. Båten er bygget i 2006 og er således ganske så ny. Den ble kjøpt av den erfarne CB seiler Johan Andersen.

søndag 13. mai 2007

Hekseslakt

Pulverheksa ble slått av Hekseyact under Corponor Offshore Race 2007. Hekseyact ble nr 6, Ashiki nr 8 og Pulverheksa nr 9. Hekseyact er død. Ariel lever. Måtte lykke og hell følge hennes ferd over havet.

onsdag 9. mai 2007

CB Klasse

http://pulverheksa.blogspot.com/2007/05/pulverheksa-torpederte-heureka.html

Med referanse til overstående link har følgende problemstilling reist seg;

Iht klasse reglene for CB365 så hersker det nå betydlig tvil om hvorvidt Pulverheksa, en CB 364, kan stille i CB 365 klassen. Norlys vil bli konsultert.

Nestsist
CB 365

S/Y URÆD



Denne meldingen tikket inn;


Hei

Med orange kjøl og ror er jeg klar for det meste…!!
Dere ser meg hvis jeg ligger med kjølen i været på tur over VestfjordenJ

-SverreJ

Abivalent dag på fjorden


Som vinner av CB klassen på tirsdagens seilas druknet gleden noe over at erkerival Pulverheksa http://pulverheksa.bloggspott.com fikke en berøring med Heureka. Dog hadde vi en avtale med Heureka om litt høflig loffing av heksa på linja men ikke så voldsomt som dette. Berøringen medførte at Pulverheksa ikke startet og at Heureka mannskapet fikk overtenning. De seilte langt bedre enn forventet og protesterte heftig på Ariel ved en merkerunding. Protesten ble selvfølgelig ikke tatt til følge. Det finnes jo grenser for hvor mye plass en bobåt trenger for å runde ett merke.
Dagens bilde forsøker å illustrere den følelsen som høvedsmannen på Heureka opplevde når de fikk ett svæt skip mot seg på kollisjonskurs.
Med nytt mannskap så trenger vi noe tid på å få dette til. Men i dag gikk det bedre og bedre. Prøvde ut 100% fokken og det seilte bra opp til 12 kts både med høyde og fart men. Selger av båten Johan Andersen har ankommet byen og ledet mannskapet gjennom regattaen.


Vi nærmer oss start Corponor Offshore Race 2007. Følg med båtene på denne linken http://www.seilmagasinet.no/id/26339


måndag 7. mai 2007

Tirsdagseilas


Fra nettsiden til Bodø Seilforening http://www.bodoseilforening.no/ kan en lese følgende; "Startlinja var lagt på indre havn og vår trofaste starter, Gunnar Koch, satte de minste båtene av gårde klokken 16, mens de største måtte vente 10 minutter på deres start. Første rundingspunkt var Hausen, et undervannsskjær med jernstang, som passeres på tur ut mot Bliksvær. Det betydde kryss fra indre hav og ut dit. Deretter var det spinnaker for de som hadde det, via Vetmålskjær til babord runding grønnstaken på Langstranda. Siste rundingspunkt var Lille Svartoksen babord og så rett i mål i moloåpninga. Spleis seilte meget bra og dro i land sin første seier i tirsdagsserien. Bare et minutt bak på beregnet tid kom Anemone. Disse to var i en særklasse ettersom det var hele sju minutter ned Ashiki på tredjeplass. Ashiki ble med det raskeste båt i ”CB-klassen”, neste tre minutter foran Roy Rise med Heksejakta eller hva den nå heter"


Mannskap var Espen (ny), Espen, Lorents, Jan-Terje, Marcus(ny), Elin(ny) og meg. Vi seilte med tur seil dvs redusert storseil og 90% fokk. Dette var vår første seilas med ny båt under normale forhold. Vi fikk en grei start og holdt både Pulverheksa og Ashiki bak oss til runding ved Hausen. Etter runding hadde vi premiere på spinnakersetting noe som tok sin tid men vakker var den når den stod... Manglende hanefot og barberhal vanskeliggjorde spinnakerkjøringen så i tok den ned halveis mot grønnstaken. Vinden døde litt hen så vi sleit litt med fart og høyde på turen opp mot lille svartoksen. Var for sene med å slå oss bort fra Pulverheksa når hun bestemte seg for å lage h...... med oss. Holdt på å få en Banner i spinnakerskjøtet på vei mot mål. Mannskapet trivdes med ny båt men savnet etter Taski preger de fortsatt.

Sånn hakke du Kenneth


2timeout


Fra Måløy til Brønnøysund hadde vi følge med 2timeout. I Rørvik inviterte vi på middag i nydelige omgivelser.

... fremme i Bodø






Underveis.....





Fra vår til vinter





Vi forlot Lysekil i vakkert vår vær med 20 grader og ankom Bodø med sørvest kuling 2 grader og snø.

Mannskapet på turen




søndag 6. mai 2007

tirsdag, mars 27, 2007

Heksejakta på Hustadvika

Kl 1130, tirsdag, var posisjonen til heksejakta N63.05 Ø06.27. De seiler mao langt til havs og er i ferd med å seile forbi hustadvika. I går kveld traff de 2nd Timeout i Måløy og Stadt ble rundet i natt. De seiler fortsatt sammen, og kursen er rettet mot Hitra. Meldes om 6 sekundmeter og fint vær.
Postet av Pulverheksa den 3/27/2007 12:23:00 PM 0 Kommentarer
mandag, mars 26, 2007

Heksejakt har passert Mongstad


Den tidligere omtalte nyanskaffelsen til Roy, en CB 365, har passert Mongstad. I skrivende øyeblikk, kl 1100 mandag ,er posisjonen N60.54.60 Ø04.57.52. Tromsø-båten 2nd Timeout, en Elan 340, er også på transportetappe nordover og "leder" med litt mer enn en time på heksejakt. Men de ligger ute i havet og må snart begynne å dreie østover.
Postet av Pulverheksa den 3/26/2007 10:57:00 AM 0 Kommentarer
søndag, mars 25, 2007

Heksejakta passerer Bergen
Heksejakten var like sør om Bergen søndag ved 16-tiden. Virker som de er keene på å komme seg nordover etter et pitstop på 6 timer i Tananger.
Postet av Pulverheksa den 3/25/2007 05:34:00 PM 0 Kommentarer
lørdag, mars 24, 2007

Heksejakta gjør sjumilssteg
Rundt kl 19 i kveld (24.03.) var den mye omtalte heksejakta ved Tananger. Skipperen har forklart at han var full av endorfiner og østrogen eller noe sånt. Vi har ham mistenkt for å mangle litt søvn.
Postet av Pulverheksa den 3/24/2007 10:49:00 PM 0 Kommentarer
fredag, mars 23, 2007

Heksejakten har ankommet Kristiansand
Etter en seilas med mye vær og hvor loggen viste 13-tallet flere ganger, kom skipper og mannskap inn til Kristiansand i morgentimene. Seilasen startet i Smøgen, og skipperen rapporterte at han var kald, sulten og sliten i armene etter all rattingen (første båt med ratt må vite...:-). 0500 lørdag morgen planlegges avreise mot Farsund. Værmeldingene fremover viser lite vind og greie transportforhold nordover, bare de kommer seg rundt Lindesnes.
Postet av Pulverheksa den 3/23/2007 10:37:00 PM 0 Kommentarer
onsdag, mars 21, 2007

På grunn av Pulverheksa....?

Et verifisert rykte vil ha det til at eieren av en rød Banner 28 har investert i en CB 365. Båten skal i disse dager seiles til ca 67 grader nord hvor hjemmehavnen i Bodø venter. Samme rykte sier at den aktuelle båten har fått navnet "Heksejakta", noe som gjør at Pulverheksa føler seg litt utrygg nå om dagen.....
Postet av Pulverheksa den 3/21/2007 09:10:00 PM 0 Kommentarer

Pulverheksas blogg

Oppdatert: Kl. 1000 forlot heksejakten Rødøy, ETA Bodø kl 1720
Etter å ha avklart med skipperen på Pulverheksa hvor høyt masten stikker over havet, la de ut på vestsiden av Rødøy, hvor de må under et spenn. ETA Bodø er beregnet til kl. 1720. Det har gått radig, med andre ord. Men; det er jo en utrolig rask båt..... he he.
Postet av Pulverheksa den 4/08/2007 10:18:00 AM 0 Kommentarer
lørdag, april 07, 2007

Oppdatert: Avreisen er utsatt
Enhver nordlending med respekt for seg selv ville nok benyttet et værvindu med vindstilla til å komme seg til Bodø. Men østlendingen av en skipper proklamerer at han har seilbåt, men ingen vind å seile i. At skipperen og mannskap er invitert på fest på Rødøya i kveld har sikkert ingenting med vurderingen å gjøre. Avreisen er utsatt til søndag morgen.
Postet av Pulverheksa den 4/07/2007 04:22:00 PM 0 Kommentarer
fredag, april 06, 2007

Heksejakt har ankommet Rødøy

De ligger nå fortøyd ved klokkergården etter en røff tur fra Sandnessjøen. Mye vind og vær har det vært, og skipperen rapporterer om 20 graders krenging ved kai. Klokkergården er ikke den beste plassen å fortøye på denne vindretningen....
Postet av Pulverheksa den 4/06/2007 10:19:00 PM 0 Kommentarer

Avgårde fra Sandnessjøen
Fra skipperen på heksejakt har vi kl 1400 mottatt sms om at de har dratt fra Sandnessjøen. Rødøy, Støtt eller Bodø er dagens målsettinger.
Postet av Pulverheksa den 4/06/2007 03:13:00 PM 0 Kommentarer
torsdag, april 05, 2007

Skipperen tok til fornuft
Og tilbrakte natten i Sandnessjøen. Lå fortsatt der da vi snakket med ham kl 10.20. Og han skulle ta det med ro til vinden hadde løyet. 20 grader krenging mens båten ligger fortøyd, og ikke under 35 knop vind.
Postet av Pulverheksa den 4/05/2007 10:24:00 AM 0 Kommentarer
onsdag, april 04, 2007

Heksejakta trosser uvær
Rise med fullt mannskap trosser uvær og dårlige værmeldinger. I dag tok de løs fra Brønnøysund, og i skrivende stund onsdag kveld, befinner de seg i Sandnessjøen. I løpet av en times tid tar de løs derfra og setter kursen videre nordover. De rapporterer om opptil 45 knop vind, og meldingene for kommende døgn er ikke oppløftende...
Postet av Pulverheksa den 4/04/2007 09:31:00 PM 0 Kommentarer

Dårlig start på siste etappe...?
Heksejakta har planer om å seile distansen Brønnøysund-Bodø, med start i dag. Værmeldingen er ikke den beste, med sterk kuling i dag, og liten storm fra nordvest i morgen. Det skal bli interessant å få situasjonsrapporter fra skipet fremover....:-)
Postet av Pulverheksa den 4/04/2007 10:46:00 AM 0 Kommentarer
torsdag, mars 29, 2007

Heksejakta i Brønnøysund

0400 på morgenkvisten torsdag ankom heksejakta Brønnøysund. Skipper og mannskap har funnet køya, og turen til Bodø fortsetter 4. april.
Postet av Pulverheksa den 3/29/2007 08:29:00 PM 0 Kommentarer

Heksejakta forlot Rørvik ca kl 2000 onsdag kveld
Bestemmelsesstedet var da Brønnøysund, hvor båten blir liggende noen dager mens skipperen er hjemme og holder senga....
Postet av Pulverheksa den 3/29/2007 12:17:00 PM 0 Kommentarer
onsdag, mars 28, 2007

Heksejakta passerer Folla
Kl. 0900 idag onsdag befinner Heksejakta seg midt på Folla. Posisjonen er N64.39 og Ø10.35. Helt siden måløy har båten seilt langt utaskjærs frem til den nå når Rørvik. Det blir bytte av diesel-filter i Rørvik før turen fortsetter.
Postet av Pulverheksa den 3/28/2007 09:38:00 AM 0 Kommentarer

Ferden mot nord

Vi er i utviklingsfasen av denne bloggen. Nå forsøkes det å legge inn en bildeserie fra ferden mot nord.